Новини и събития

Избрани са президент и нови членове на УС на БФ по кънки
21/12/2023

На редовното Общо събрание на Българската федерация по кънки бе избрано ново ръководство. Президент ще е Христо Турлаков, който преди около година пое временно поста от Татяна Йорданова, която от своя страна се оттегли по собствено желание. В състава на Управителния съвет (УС), който е от общо 7 души, освен Турлаков влизат още Евгения Раданова (шорттрек, клуб Ice Peak), Биляна Пиронкова (шорттрек, клуб "Ледени звезди"), Мартин Миланов (Председател на Българската федерация по хокей на лед, председател на Спортен клуб кънки и хокей на лед "Славия"), Ина Лутай (фигурно пързаляне, клуб "Денкова - Стависки"), Борислава Ванкова (Сдружение "Спортен клуб по фигурно пързаляне Айс") и Борис Качамаков ("Клуб по ледени спортове Одесос"). Христо Турлаков, Евгения Раданова и Биляна Пиронкова бяха част и от досегашния УС, в който влизаха 5 души.
Мандатът на новото ръководство е 4 години.

Яавор Иванов
Съдийски семинар по фигурно пързаляне
01/08/2023

Българска федерация по кънки организира съдийски семинар по фигурно пързаляне, който ще се проведе около
20-ти август 2023 година. Всеки, който има интерес за участие в него, трябва да изпрати следната информация до електронната поща на федерацията – office@bsf.bg
1. Три имена;
2. Телефонен номер и предпочитан електронен адрес за контакт;
3. Кратка биография;
4. Ниво на английски език;
Краен срок за изпращане на заявки за участие в семинара е 15.08.2023 година.

Българската федерация по кънки е с нов президент
23/12/2022

На извънредно Общо събрание (ОС) на Българската федерация по кънки (БФК), проведено на 21 декември 2022 г., единодушно бе избран нов председател. Това е Христо Турлаков, който става и председател на Управителния съвет (УС). Татяна Йорданова, която досега изпълняваше длъжността в продължение на 12 години, бе осовободена от поста, след като ОС прие подадената от нея в края на ноември оставка. Йорданова остава член на УС. Христо Турлаков е на 43 години и е дългогодишен член на УС на БФК с богат опит в управлението на кънки спорта у нас, включително в организирането на състезания по фигурно пързаляне и шорттрек на световно ниво - първенства на планетата, турнири за Световната купа и др. Той е бивш национален състезател по фигурно пързаляне при мъжете и в спортните двойки. Като индивидуален фигурист е участвал на 6 европейски първенства, а при двойките в две световни юношески първенства.

Яавор Иванов
Явор Иванов вече танцува със звездите
21/12/2022

Той беше уникален приятел и виртуоз в създаването на добро настроение. Той е Явор Иванов и вече танцува сред звездите на небето, където без съмнение също е душата на компанията.
Явор ни напусна внезапно на 58 години, по-малко от месец, след като бе стартер на международния турнир по шорттрек Sofia Open, проведен в края на ноември в софийския Зимен дворец. Такъв бе той - все близо до любимия му лед. В последните 15-ина години бе по-отдаден на шорттрека в различни роли - като сертифициран от Международния кънки съюз стартер и съдия, както и с работата си по маркетинга на събития в този спорт у нас.
Но пътят му на леда и голямата му състезателна история са във фигурното пързалянe, а заедно с Христина Боянова са първата наша танцова двойка, представяла страната на олимпийски игри - в Сараево през 1984 година. На практика двамата са пионерите в танците на лед у нас и винаги са били вдъхновение за всички след тях.
„Отиде си моят дългогодишен партньор на леда, най-добър и верен приятел в живота, истински джентълмен, бохем, Човек…“, написа Христина. Да, Явор е голям Човек. От най-големите, от най-добрите, от истинските!
Официално сбогуване с Яшо няма да има. Решението е на негови роднини. А всички, които го обичаме, ще се усмихваме всеки път, когато си припомняме моментите с него. Защото той ги правеше весели и леки!
Танцувай и се забавляй там, където си, шампионе!
Приятелите и Българската федерация по кънки ти благодарят за всичко!

Държавно първенство по фигурно пързаляне 15-18.12.2022 г.
18/12/2022

Завърши първото Държавно първенство по фигурно пързаляне за сезон 2022-2023г. Финалните резултати можете да видите на следния линк.

Международно състезание "Купа Денкова-Ставийски" 2021
01/10/2021

Поради усложнената епидемиологична обстановка в България и Европа, международното състезание "Купа Денкова-Ставийски" 2021 се отменя.

Официална електронна поща на БФ по кънки
21/01/2021

Бихме искали да ви информираме, че официалната електронна поща на БФ по кънки e office@bsf.bg.
Старият електронен адрес - bsf@mbox.contact.bg, вече не е активен.

Международно състезание "Купа София" 2021
18/01/2021

Поради усложнената епидемиологична обстановка в България и Европа, международното състезание Купа София се отлага за по-късна дата и ще се проведе в периода 26.02 - 03.03.2021 г.

Eвропейско първенство по фигурно пързаляне 2020
03/01/2020

Ясни са съставите на България за европейското първенство по фигурно пързаляне. На шампионата на Европа от 20 до 26 януари в Грац (Австрия) ще стартират Александра Фейгин, Лари Луполоувър и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис. Всички те са от кънки клуб "Денкова-Стависки".

Държавно първенство по фигурно пързаляне 29.11-01.12.2019 г.
01/12/2019

Завърши първото Държавно първенство по фигурно пързаляне за сезон 2019-2020г. Финалните резултати можете да видите на следния линк.

Контакти

© 2019 Skating. All Rights Reserved | Design by W3layouts